Cek, Contoh Teks MC Bahasa Sunda Pendek Singkat Terbaru 2022 (Lengkap) Disini!

Posted on

Jika sobat ingin mencari artikel tentang Contoh Teks MC Bahasa Sunda Pendek Singkat Terbaru 2022 (Lengkap) disini tempatnya . Baca artikel tentang Contoh Teks MC Bahasa Sunda Pendek Singkat Terbaru 2022 (Lengkap) .

Samudranesia.id -Buat kalian yang ditugaskan untuk menjadi MC, dan masih bingung bagaimana cara pembawaannya, kalian tidak perlu bingung lagi, karena didalam artikel ini kami sudah menyediakan berbagai MC Bahasa sunda terbaru 2022, yuks simak baik-baik berikut ini.

Ketika dalam sebuah acara tentunya tidak akan berjalan dengan sukses tanpa disertai dengan MC atau bisa disebut dengan master of ceremony, karena mc ini merupakan salah satu pembawa acara, baik itu semi formal, non formal sehingga formal.

Selain itu juga MC ini banyak sekali tanggung jawab untuk menjaga kesenangan, (mood) para tamu, agar acara tersebut meresa nyaman dan menikmati setiap acara yang akan dimulai.

Dan dapat dikatakan untuk mendi seseorang pembawa acara memang lah tidak mudah, bahkan sudah banyak sekali orang-orang ketika ditunjuk menjadi MC merasa gugup atau tidak punya nyali.

Oleh karena itu sebelum kalian membawa acara alangkah baiknya kalian persiapkan diri terlebih dahulu, salah satunya yaitu mempelajari semua teks MC, karena hal tersebut dapat mengurangi rasa gugup dan kecemasan yang ada didalam diri kalian semua.

Bukan hanya itu saja, ketika kalian sudah belajar teks tersebut, alangkah baiknya kalian tidak usah sombong atau merasa sudah bisa, karena teks MC tersebut mempunyai runtutan yang berbeda-beda, karena hal tersebut disesuaikan dengan jenis acar yang akan diselenggarakan.

Nah oleh karena itu teruslah belajar menjadi MC yang profesonal, karena menjadi MC profesianal itu membutuhkan waktu yang sangat lama, dan selain itu jika kalian ingin belajar MC, yang bisa membuat kalian profesional, silahkan kalian simak penjelsan Kami dibawah ini.

Kumpulan Teks MC Bahasa Sunda

1. Contoh Teks MC Bahasa Sunda Pengajian

Contoh Teks MC Pengajian

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الحمد لله ربّ العالمين وبه نستعين وعلى أُمور الدّنيا والدّين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين وعلى أله وصحبه أجمعين . أمّابعدُ

Puji sinareng sukur sanggakeun ka Allah nu maha kawasa di alam semesta sareng mung ka Anjeunna urang nyuhunkeun pitulung dina sagala urusan dunya sareng akherat. Sholawat sinareng salam tetep dilimpahkeun ka para Nabi sareng Rosul anu mulya, oge ka kulawarga sareng sahabatna.

Anu dipihormat, Ustadz/Kiyai ….(Sebutkeun ngarana) anu parantos kersa hadir dina wengi ieu.

Anu dipihormat, ….(Sebutkeun ngarana) salaku Pa Lurah

Para tamu undangan anu dipikahormat, nyuhunkeun dihapunten upami teu tiasa disebatkeun hiji-hiji tapi henteu ngirangan rasa hormat ka sadayana.

Sumangga (Sebutkeun aran nu jadi MC) bade ngaos jadwal bacaan wengi ayeuna:

– Bubuka

– Pembacaan ayat-ayat suci Al-Quran

– wilujeng sumping

– Ceramah Ustadz/Kiyai anu langsung ditutup ku do’a

– Panutup

Pikeun ngabuka ieu acara, hayu urang sasarengan ngawitan ku maos Basmalah, Bismillahirrohmanirrohim.

Saterasna, bacaan ayat suci Al-Qur’an bakal dibacakeun ku (Sebutkeun ngarana)

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Salajuna, Wilujeng sumping anu kahiji dibawakuen ku (Sebutkeun ngarana)

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Saterasna, Wilujeng sumping anu ka dua dibawakeun ku pak lurah

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Salajengna, urang lebet kana acara poko, nyaeta ceramah Ustaz/kiyai (Sebutkuen ngarana) anu langsung ditutup ku do’a. Pak Ustaz, mangga.

(acara inti)

Alhamdulillah parantos dugi ka ahir acara. Hatur nuhun ka Pak Ustaz anu parantos masihan ceramah sareng seratan ka sadayana.

Simkuring oge hatur nuhun profusely pikeun hadir anjeun dina program bacaan wengi ayeuna.

Abdi salaku MC sareng panitia anu tugasna, nyuhunkeun dihapunten samudaya kalepatan. Urang pamit.

Wassalamualaikum wr. wb.

2. Contoh Teks MC Bahasa Sunda Peringatan Maulid Nabi

 Contoh teks MC peringatan Maulid Nabi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الحمد لله ربّ العالمين وبه نستعين وعلى أُمور الدّنيا والدّين والصّلاة والسّلام على أشرف الأنبياء والمرسلين وعلى أله وصحبه أجمعين . أمّابعدُ

Nu dipihormat ustadz/kiyai anu parantos hadir dina acara wengi ieu

Bapak Kepala Desa anu dipihormat

Hadirin anu dipihormat, hapunten upami teu disebatkeun hiji-hiji nami

Kitu ogé réréncangan anu ku kuring dipikacinta.

Puji sinareng syukur urang panjatkeun ka hadirat Allah SWT anu parantos maparinan limpahan rahmat-Na sahingga wengi ayeuna urang tiasa riung mungpulung dina mieling Maulid Nabi.

Sholawat sinareng sukur urang sanggakeun ka jungjunan urang sadaya Nabi Muhammad SAW anu parantos ngaluarkeun umatna tina kaayaan nu poek tur maparin kakiatan nuju kana cahaya nu dipiharep. Amin.

Ngawitan acara enjing ieu hayu urang sasarengan ngucapkeun Basmalah Bismillahirrohmanirrohim.

Jadwal miéling Maulid Nabi dina enjing ieu nyaéta kieu:

– Bubuka

– Pembacaan ayat suci Al Qur’an

– Biantara wilujeng sumping

– Bacaan Rawi/Sholawat Nabi

– Mau’idoh hasanah jeung solat

– Panutup

Pikeun ngabuka ieu acara, hayu urang sasarengan ngawitan ku maos Basmalah, Bismillahirrohmanirrohim.

Saterasna, bacaan ayat suci Al-Qur’an anu baris dibaca ku (Sebutkeun ngaranna)

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Salajengna, wilujeng sumping. Biantara anu munggaran didugikeun ku lurah, sumangga pa Lurah.

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Biantara anu kadua baris didugikeun ku (sebat jenengan) salaku Ketua Panitia Peringatan Maulid Nabi Muhammad SAW. Wilujeng sumping ka pupuhu panitia.

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Acara saterasna, maos perawi atanapi sholawat nabi anu baris dipingpin ku (nyebutkeun asmana) . Kanggo para panyatur sholawat wilujeng sumping

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Urang ngucapkeun hatur nuhun.

Saterasna lebet kana acara poko, nyaeta Mauidhoh Hasanah atanapi piwuruk anu sae, anu baris dipingpin ku ustadz/kiyai (nyebat nami) sareng mingpin solat. Pak Amar ngabagéakeun.

(acara inti)

Alhamdulillah tos dugi ka ahir acara. Hatur nuhun ka Bapak Amar anu parantos masihan mauidhoh hasanah sareng nasehat anu sae ka urang sadaya.

Simkuring oge ngahaturkeun sewu nuhun kana kasumpingan guru miwah para sohabat anu parantos ngaluuhan mieling Maulid Nabi Muhammad SAW ayeuna.

Abdi salaku MC sareng panitia anu tugasna, nyuhunkeun dihapunten samudaya kalepatan. Urang pamit.

Wassalamualaikum Wr.Wb

3. Contoh Teks MC Bahasa Sunda di Acara Pernikahan

 Contoh teks MC pernikahan

Assalamualaikum wr. wb.

Wilujeng sumping kanggo urang sadayana.

Wilujeng sumping di acara panganten anu bagja sareng resepsi pernikahan, (sebutkeun nami)

Ka indung bapa panganten anu dipihormat.

Para hadirin anu dipikahormat.

Sareng anu paling ku urang dipikacinta nyaéta dua panganten anu manahna ayeuna mekar kusabab bagja, panganten sareng panganten lalaki.

Puji sinareng sukur hayu urang sami-sami panjatkeun ka hadirat Allah SWT, karana Allah SWT urang masih tiasa ngaluuhan dina ieu acara anu diantos-antos.

Mudah-mudahan akad nikah dua mempelai anu tos diikrarkeun kenging barokah ti Allah SWT, amin, amin, ya rabbal alaamiin.

Sangkan kulawarga calon panganten pameget tiasa ngabina sareng nyiptakeun kulawarga anu sakinah, salawasna babarengan dina suka sareng duka dugi ka mung maot anu misahkeunana.

Susunan acara anu baris urang lungsur babarengan dina waktos ieu nyaéta kieu:

– Bubuka

– Pamasangan cingcin kadua panganten awewe jeung panganten lalaki

– Sasalaman ka kolot jeung baraya

– Ngarasakeun hidangan

– sési poto grup

– Panutup

Sateuacan ngawitan acara, langkung sae acara dibuka ku lafad basmalah, Bismillahirrahmanirrahim.

Penutup

Mungkin sampai disini saja pembahasan kami tentang mengenai Contoh MC Bahasa Sunda Terbaru 2022, semoga bisa bermanfaat untuk kalian semua, dan jika kalian ingin mengetahui doa-doa tersebut silahkan kalian bisa kunjungi semua artikel kami, karena didalam artikel sudah tersedia berbagai doa yang lainnya.

Terima kasih telah mengunjungi dan membaca artikel kami sampai akhir, jika ada kata-kata atau tulisan yang salah kami mohon maaf sebesar-besarnya, selamat berjumpa kembali di artikel kami selanjutnya dan jangan lupa terus ikuti artikel samudranesia.id agar kalian tidak tertinggalan informasi penting dan terbaru lainnya.