Cek, Bagaimana untuk menambah nilai ShopeePay dengan dana terkini 2022 Disini!

Posted on

Jika sobat ingin mencari artikel tentang Bagaimana untuk menambah nilai ShopeePay dengan dana terkini 2022 disini tempatnya . Baca artikel tentang Bagaimana untuk menambah nilai ShopeePay dengan dana terkini 2022 .

Bagaimana untuk menambah nilai ShopeePay melalui DANA 2022 terkini

Cara menambah nilai ShopeePay melalui DANA 2022 terkini tanpa akaun dan tidak berbayar adalah mudah. Percuma tanpa bayaran pentadbiran. Dengar sini.

Penggunaan wang elektronik di Indonesia terus meningkat. Salah satu tunai digital yang paling pesat berkembang, sudah tentu, ShopeePay.

Tidak hairanlah ShopeePay ialah produk perkhidmatan daripada gergasi e-dagang Indonesia; Shopee. Apabila membeli-belah di kedai dalam talian Orange, pengguna sering menggunakan ShopeePay.

Nah, nampaknya anda boleh menambah baki ShopeePay anda melalui DANA. Sama seperti ShopeePay, DANA ialah mata wang elektronik yang popular di Indonesia hari ini.

Ramai pengguna Internet tertanya-tanya adakah boleh menambah baki ShopeePay mereka walaupun ia adalah akaun DANA bukan premium? Ya, sudah tentu anda boleh, tetapi dengan had pemindahan maksimum Rs. 2 juta.

Tiada wang pembungkusan dimasukkan, inilah penyelesaian dan pusat panggilan

Perkhidmatan pemindahan wang elektronik ini sangat mudah untuk pengguna. Kerana tanpa perlu mempunyai akaun bank, anda boleh membuat transaksi dengan bebas.

maklumat daripada Laman web rasmi Dana, menulis bahawa anda boleh menghantar DANA ke akaun bank anda tanpa sebarang bayaran pentadbiran. Keperluan mestilah minimum IDR 50,000 kiriman wang dengan had transaksi 10 kali.

Manakala, jika pemindahan kurang daripada IDR 50,000, bayaran pentadbiran sebanyak IDR 2,500 akan dikenakan. Jadi, bagaimanakah anda menambah baki ShopeePay anda melalui DANA? Ini panduannya.

Bagaimana untuk menambah nilai ShopeePay dengan dana terkini 2022

1. Sediakan telefon pintar anda dan kemudian buka aplikasi Shopee.

2. Selepas masuk ke laman utama Shopee, sila pilih “Isi Baki ShopeePay” mengikut arahan gambar.

3. Tekan “Baki Teratas” sekali lagi.

4. Pilih “Pemindahan Bank”.

5. Pilih “Bank Mandiri (dipilih secara automatik) dan klik “Sahkan”.

6. Pergi ke halaman pembayaran. Nombor Akaun Maya Bank Mandiri akan muncul. Jadi sila “Salin” nombor dan kemudian klik “OK”.


untuk mengingati! Untuk menambah baki ShopeePay anda melalui Mandiri, yuran pentadbiran sebanyak IDR 500 akan ditolak daripada baki ShopeePay anda kemudian.

Daftar dan hantar wang ke akaun bank DANA

7. Seterusnya, sila buka aplikasi DANA pada telefon bimbit anda.


8. Log masuk pada halaman utama, kemudian pilih Hantar.
9. Pilih menu “Hantar ke akaun bank”.
10. Taipkan nama Bank Mandiri, nombor akaun dan nama panggilan. Nombor akaun diisi dengan nombor akaun maya yang anda salin ke dalam aplikasi Shopee. Tampal atau tampal sahaja. Kemudian klik Tambah Bank Baru.
11. Masukkan jumlah yang anda ingin hantar ke baki ShopeePay anda, kemudian klik Sahkan. Jumlah penghantaran minimum ialah IDR 10,000.
12. Halaman pengesahan akan dipaparkan dengan butiran mengenai jumlah pemindahan, yuran pentadbiran sebanyak IDR 2,500. Juga di sini adalah nama destinasi penghantaran Shopeepay Mandiri. Sila klik “Sahkan”.

13. Akhir sekali, sila masukkan PIN DANA anda. Jika baki DANA mencukupi, maka caj semula ShopeePay akan berjaya.

Bagaimana untuk menukar nombor telefon DANA

Sila semak baki ShopeePay anda dengan membuka aplikasi Shopee. Dalam senarai pemberitahuan, pemberitahuan akan muncul bahawa baki ShopeePay anda telah dinaikkan.

Ini adalah panduan lengkap tentang cara menambah nilai Baki ShopeePay melalui 2022 DANA Tanpa Akaun dan Bukan Premium Terkini. Percuma tanpa bayaran pentadbiran. Harap ini membantu.