Cek, Bagaimana untuk menambah nilai Free Fire dengan Kredit Telkomsel 2022 Disini!

Posted on

Jika sobat ingin mencari artikel tentang Bagaimana untuk menambah nilai Free Fire dengan Kredit Telkomsel 2022 disini tempatnya . Baca artikel tentang Bagaimana untuk menambah nilai Free Fire dengan Kredit Telkomsel 2022 .

Cara tambah nilai kredit Free Fire dengan baki Telkomsel

Cara menambah kredit Free Fire (FF) anda dengan Kredit Telkomsel agak mudah. Begini cara membeli berlian FF melalui kredit Telkomsel 2022 terkini.

Kesan pembangunan teknologi, permainan dalam talian kini menjadi trend global. Salah satu permainan paling terkenal di dunia, terutamanya jika ia bukan Free Fire.

Di Indonesia, ramai yang menjadikan FF sebagai permainan kegemaran mereka. Bukan sahaja kanak-kanak dan remaja yang bermain FF, tetapi orang dewasa juga suka bermain perang FF.

Salah satu kelebihan Free Fire ialah permainan ini sangat ringan. Jadi ia boleh berjalan lancar pada HP walaupun dengan spesifikasi rendah.

Kawan saya pasti tidak sabar untuk membeli kulit dan bermain kejohanan bertuah. Sebab mana tahu boleh dapat kulit rare kan? Anda juga boleh memindahkan berlian kepada rakan.

Tambah nilai Domino Domino Telkomsel

Terdapat banyak cara di mana anda boleh memilih untuk membeli berlian. Salah satunya adalah dengan membelinya melalui kredit Telkomsel. Langkah-langkahnya adalah seperti berikut.

Tambah nilai Kredit FF dengan Kredit Telkomsel di Codashop

– Lawati halaman codashop rasmi di sini www.codashop.com/id/free-fire.

Masukkan ID pengguna. ID pengguna anda boleh dilihat dengan menekan menu profil di bahagian atas sebelah kiri menu utama permainan.

ID pengguna akan muncul di bawah nama watak permainan. Masukkan nama pengguna anda untuk melengkapkan transaksi.

Tambah nilai FF anda dengan baucar permainan DANA yang murah

– Seterusnya, pilih isian berlian nominal anda (cth 100 berlian di bawah).

– Kemudian pilih kaedah pembayaran automatik dengan baki Telkomsel.

– Kemudian anda diminta memasukkan nombor telefon dan alamat e-mel dalam kotak pembelian. Jangan lupa tandakan ingat saya dan klik beli.

– Dia berjaya. Pembelian berlian Free Fire anda telah berjaya.

Pakej bulanan tanpa had terkini Smartfren, semak di sini

Selepas anda membuat pembayaran dengan Telkomsel, maklumat pengisian akan dihantar secara automatik ke email anda.

Anda kemudiannya boleh membuka permainan Free Fire. Sila lihat bilangan berlian yang meningkat melalui pembelian. Rakan-rakan, anda boleh membeli kulit, menghantar berlian dan banyak lagi.

Nah, ia agak mudah, bukan. Hanya mengambil beberapa langkah, anda boleh mendapatkan berlian FF dengan kredit Telkomsel.

Beginilah cara menambah nilai berlian Free Fire dengan kredit Telkomsel terkini pada tahun 2022. Kami berharap artikel ini dapat membantu anda menjadi pemenang.